اٌستادان وب

اٌستادان وب ، انتخابی استادانه

دامنه چیست؟معیارهای انتخاب نام دامنه چیست؟

دامنه وب سایت حکم آدرس برای وب سایت شما دارد که انتخاب و ثبت آن از اهمیت بالایی برخوردار است.
دامنه

فهرست مطالب

دامنه چیست؟معیارهای انتخاب نام دامنه چیست؟

شما وقتی میخواهید یک مغازه یا فروشگاهی رو به کسی معرفی کنید که برای خرید به اونجا بره اولین چیزی که به اون میگویید آدرس اون مغازه یا فروشگاه است. دقیقا دامنه هم حکم همون آدرس فیزیکی مغزاه ای رو در دنیای مجازی داره. درواقع اگر بخواهیم با مثال برای شما بگوییم شما در نظر بگیرید که در آدرس ما که www.ostadanweb.com است. عبارت ostadanweb همان نام دامنه ما میباشد. یعنی در واقع آدرس ما در دنیای مجازی اینترنت در میان وب سایت های دیگر است.

دامنه چیست و چگونه باید ثبت شود؟

بعد از طراحی سایت مهم ترین قسمت انتخاب نام دامنه است.همونطور که در ابتدای مقاله به زبان ساده تر گفتیم که دامین وب سایت حکم همان آدرس شما رو دنیای مجازی داره. بخوایم به زبان علمی بهتون بگیم که دامنه وب سایت چیست؟ در دنیای اینترنت هر کدام از آدرس ها برابر یک آی پی هستند که برای رسیدن به وب سایت مود نظر باید این آی پی به dns ارسال شود سپس وب سایت برای شما لود شود.

 آی پی ها شامل تعدادی اعداد هستند که خب به یاد سپردن این اعداد کار بسیار سختی است که برای رفتن به هر وب سایت بخواهید هر سری یک عدد را وارد کنید. نام دامنه برای راحتی کاربر وجود دارد که در پشت پرده هر دامنه یک ادرس ای پی دارد که برای کاربر نمایش داده نمیشود و همیشه روند تبدیل ادرس به ای پی و برعکس در حال انجام است.

مثل این میمونه که شما بخواهید به یک جا بروید و به جای ادرس دقیق به شما مختصات آن محل داده شود خب بی شک بخواهید هرجا که بروید مختصات آن جا رو خواهید پیدا کنید و بروید کار غیرقابل ممکنی است. استفاده از دامین وب سایت هم بخاطر راحتی کاربر قرار دارد.

نکاتی برای انتخاب نام دامنه مناسب

domain خیلیی تاثیر بالایی در کسب و کار شما داره پس انتخاب یک نام مناسب خیلی مهم و پر اهمیت است. انتخاب دامنه وب سایت نکات زیاد دارد که مهم ترین آنها شامل موارد زیر میباشد:

  • ابتدا بررسی کنید که نام موردنظر شما قبلا ثبت نشده است.
  • سعی کنید نامی که انتخاب میکنید مشابه یک برند معروف نباشد. چون که برای رتبه گرفتن و رقابت در گوگل دچار مشکل خواهید شد.
  • سعی کنید از نام های کوتاه استفاده کنید تا راحت تر در ذهن مخاطب ثبت شوید
  • نام دامنه باید شامل نوع فعالیت شما باشد
  • حداکثر سعی کنید از کلمات اضافی مثل دش و غیره استفاده نکنید
  • باید سعی کنید نامی رو استفاده کنید تا تلفظ آن سخت نباشد و ایهامی وجود نداشته باشد

فرق url با دامنه وب سایت چیست؟

گاهی وقتا به اشتباه میان میگن که url وبسایت یعنی همون نام دامنه وب سایت که خب این تعریف اشتباهی است. گفتیم که دامین نام وب سایت شماست بدون هیچ چیز اضافه ای در قبل و بعد آن ولی url شامل نام دامنه، www و پسوند است یعنی به طول کلی دامنه در دل url قرار دارد و یکی نیستند. برای مثال www.google.com خب این الان یک url  است ولی عبارت google نام دامین است.

اجزای تشکیل دهنده ادرس وب سایت

ادرس وب سایت شامل چند جز میباشد که هر کدام تعریف و توضیح خاص خودشونو دارند به طور واضح تر با مثال میخوام براتون تک تک این اجزا رو توضیح بدم.

دامنه

ساب دامین

Sub domin به معنی زیر دامنه است که قبل از نام اصلی قرار میگیرد. که در این تصویر www است که به معنی world wide web است.

دامنه

خب بالاتر که حسابی راجع به راجع به آن گفتیم ولی به طور خلاصه آدرس وب سایت شما همان نام دامین شماست. یعنی اگر کاربر حتی توانایی وارد کردن کل آدرس وب سایت را نداشت با وارد کردن فقط نام دامنه آدرس و سایت شما براش بالا بیاد.

پسوند

پسوندهای مختلفی برای ثبت وجود دارند که هرکدام معانی مختلفی دارند. در داخل ایران معروف ترین پسوند ir است.پسوندهای معروفی جهانی هم .com است. که هر کدام معانی خاص خود را دارند که در ادامه توضیح داده ایم.

دامنه

معرفی انواع پسوندها

پسوندهای زیادی در دنیای اینترنت وجود دارند. که یک سری ها جهانی هستند و یک سری ها مختص ایران. یک سری ها عمومی و یک سری ها خصوصی هستند. حالا میخواهیم این موارد رو مورد بررسی قرار دهیم. خب این همه تنوع در پسوندها وجود دارد ولی تمامی این پسوندها نیازمند دریافت تاییده از سازمان ICANN هستند. به تمامی پسوندهایی که این تاییدیه رو دریافت میکنند پسوندهای TLD میگوییند.

پسوند عمومی

پسوندهای عمومی رو بی شک خیلی در فضای اینترنت دیده اید.com به معنی Commercials است که برای فعالیت های تجاری مورد استفاده قرار میگیرد. پسوند .org  این نوع پسوند معمولا برای ارگان ها مورد استفاده قرار میگیرند و به معنی Organization میباشد.دیگری .net به معنی network  و مناسب برای شبکه است.

پسوند های اختصاصی

پسوندهای اختصاصی برای فعالیت های خاص مورد استفاده قرار میگیرد که این پسوندها شامل قوانین های خاصی هستند تا بتوانند این نوع پسوندها رو دریافت کنند.برای مثال پسوندpro به معنی Professional است که خب یعنی این وب سایت دارای فعالیت خاص هستند و پسوند .biz برای فعالیت های بیزینسی مورد استفاده قرار میگیرد.

مطلب پایانی

خب همونطور که گفتیم نامه دامین آدرس وب سایت شما در اینترنت است که قبل آن ساب دامین قرار میگیرد و بعد از آن پسوند وب سایت که به مجموعه همه ی این ها url یا همان آدرس کلی وب سایت شما نام دارد.انتخاب نام شامل نکاتی است که مثل اینکه نام نباید دارای ابهام باشد یا مشابه یک برند معروف باشد. 

بعد از انتخاب و ثبت نام آن باید یک هاست خریداری کنید تا بتوانید وب سایت را به صورت کلی ثبت کنید. اگر بخواهیم بگیم هاست چیست در واقع این دامنه شما در یک هاست ثبت میشود که افراد بتوانند به آن دسترسی پیدا کنند. ما میتوانیم به شما در انتخاب نام مناسب برای وب سایتتان کمک کنیم برای ازتباط با کارشناسان ما در این زمینه میتوانید فرم مشاوره رایگان را پر کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظر خودتان با ما به اشتراک بگذارید  ( اٌستادان وب )

دسته بندی مقالات

ممکن است دوست داشته باشید !

نیاز به راهنمایی دارید  ؟

نام و شماره خود را برای ما ارسال کنید در اسرع وقت با شما تماس گرفته میشود

20 دقیقه مشاوره رایگان

خوشحالیم که بیش از 2 دقیقه در سایت ما بودی!

برای استفاده از مشاوره رایگان ما میتونی شمارت رو وارد کنی تا باهات تماس بگیریم.