این مقاله برگرفته از مصاحبه دکتر پاپولار، که با نام دکتر پاپ هم شناخته میشود و آمبر هینز بنیانگذار و مدیرعامل شرکت Equalize Digital است.
دکتر پاپولار به عنوان میزبان پادکست Press This فعالیت میکند، که یک برنامه مرتبط با جامعه وردپرس است و در آن اعضای مختلف این جامعه معرفی میشوند. او همچنین به واسطه نقشش در WP Engine، که یکی از شرکتهای بزرگ ارائهدهنده خدمات هاستینگ وردپرس است، از جامعه وردپرس حمایت میکند. دکتر پاپولار به خاطر محتوای خلاقانه و فعالیتهایش در زمینه فناوری و هنر دیجیتال نیز شناخته شده است.
آمبر هینز یک شرکت توسعه وب با تمرکز بر دسترسپذیری (Accessibility) وبسایتهاست. او به طور خاص به بهبود دسترسپذیری سایتها برای افراد با نیازهای خاص میپردازد و پلاگین Accessibility Checker را برای وردپرس توسعه داده است. این پلاگین به کاربران کمک میکند تا مشکلات دسترسپذیری را شناسایی و رفع کنند. آمبر فعالانه در حوزه آموزش و ترویج دسترسپذیری دیجیتال فعالیت دارد و در رویدادهای مختلف به عنوان سخنران و مربی شرکت میکند.
داک پاپ: شما در حال گوش دادن به “پرس دیس” هستید، یک پادکست درباره جامعه وردپرس در WMR. هر هفته، ما اعضای جامعه وردپرس را معرفی میکنیم.
امروز به سراغ موضوعی میرویم که نهتنها پیشرفته است، بلکه برای ایجاد وبی فراگیرتر نیز حیاتی است: هوش مصنوعی و دسترسپذیری و اینکه چگونه این دو میتوانند با هم کار کنند.
امروز خوشحالم که همراه با امبر هاینز، مدیرعامل Equalize Digital هستم، که اخیراً با سخنرانی اصلی خود در کنفرانس DE{CODE} 2024 درباره پتانسیل هوش مصنوعی و دسترسپذیرتر کردن وبسایتها، مخاطبان ما را تحت تأثیر قرار داد.
در گفتوگوی امروز، من و امبر به بررسی فرصتها و چالشهای این موضوع میپردازیم و به شما نشان میدهیم که چگونه میتوانید از هوش مصنوعی مولد، مدلهای زبانی بزرگ و دیگر فناوریها برای بهبود دسترسپذیری در وبسایتهای وردپرسی استفاده کنید. امبر، خیلی ممنون که امروز با ما همراهی میکنی.
امبر هاینز: بله، ممنون از دعوتتان.
داک پاپ: بیایید با صحبتهایی که در کنفرانس DE{CODE} هفته گذشته داشتی شروع کنیم، در حالی که داریم این گفتگو را ضبط میکنیم.
من فرصت داشتم که کل صحبت را تماشا کنم و واقعاً از آن لذت بردم. فقط میخواهم بدانم که DE{CODE} چیست و صحبت شما در آنجا درباره چه موضوعی بود؟
امبر هاینز: بله، بنابراین DE{CODE} در واقع کنفرانس مخصوص توسعهدهندگان WP Engine است، که یکی از معدود کنفرانسهای وردپرس است که بهطور کامل بر روی توسعهدهندگان متمرکز است و این خیلی جالب است.
من در آن کنفرانس، بخشی از سخنرانی اصلی را به مدت تقریباً پنج دقیقه به خود اختصاص دادم، که موضوع کلی آن درباره هوش مصنوعی بود. و از آنجا که من یک حامی دسترسپذیری هستم، درباره تأثیر هوش مصنوعی بر دسترسپذیری، چه خوب و چه بد، صحبت کردم.
داک پاپ: بله، و قبل از اینکه مدلهای زبانی بزرگ و هوش مصنوعی مولد به موضوعات داغ و جدید تبدیل شوند، ابزارهای زیادی وجود داشتند که ادعا میکردند به راحتی مشکلات دسترسپذیری را حل میکنند و بهویژه در فضای وردپرس، ابزارهای مختلفی برای پوشش دسترسپذیری وجود داشت که بهعنوان راهحلهای سریع معرفی میشدند فقط این افزونه را دانلود کن و همه چیز حل میشود.
و این ابزارها معمولاً به خاطر اینکه واقعاً مشکلات را حل نمیکردند و فقط به مالکان وبسایت این احساس را میدادند که شاید کاری کردهاند، اما در واقع برای کاربران مشکلی را حل نمیکردند، مورد انتقاد قرار میگرفتند. آیا هوش مصنوعی نیز احتمالاً به همین شکل خواهد بود، یا این بار تفاوتی ایجاد خواهد شد؟
امبر هاینز: بله، این ابزارهای پوشش دسترسپذیری، به نظرم میتوان گفت که در حال حاضر مورد انتقاد هستند، درست است؟ آنها در حال حاضر به خاطر ادعاهای جسورانهای که میکنند، مورد انتقاد قرار میگیرند. بزرگترین چالش در زمینه دسترسپذیری این است که هر مشکلی نمیتواند بهطور خودکار با ابزارهای تست خودکار شناسایی شود.
امبر هاینز: بله، این ابزارهای پوشش دسترسپذیری، به نظرم میتوان گفت که در حال حاضر مورد انتقاد هستند، درست است؟ آنها در حال حاضر به خاطر ادعاهای جسورانهای که میکنند، مورد انتقاد قرار میگیرند. بزرگترین چالش در زمینه دسترسپذیری این است که هر مشکلی نمیتواند بهطور خودکار با ابزارهای تست خودکار شناسایی شود.
و اگر نمیتوان تمام مشکلات را بهطور خودکار پیدا کرد، چگونه میتوان چیزی پیدا کرد که آنها را حل کند؟ و این همان چیزی است که علیه پوششهای دسترسپذیری مطرح میشود.
و به نظر من، تا حدودی این چالشی است که مدلهای هوش مصنوعی با آن مواجه هستند. این مدلهای زبانی بزرگ بر اساس میلیونها قطعه محتوا میلیاردها قطعه محتوا از میلیونها وبسایت در سراسر جهان آموزش داده شدهاند.
اما اکثریت قریب به اتفاق وبسایتها، اگر به گزارش WebAIM نگاه کنید، آنها هر سال گزارشی به نام WebAIM Million منتشر میکنند، که در آن میلیون وبسایت برتر را بر اساس—که قبلاً رتبهبندی Alexa بود—اسکن میکنند و خطاهای دسترسپذیری قابل شناسایی را بررسی میکنند. و 96 درصد از آنها خطاهای دسترسپذیری قابل شناسایی دارند.
این مسئله تبدیل به یک مشکل میشود زیرا ما مدلهای هوش مصنوعیمان را بر اساس کدها و محتوای دسترسپذیر آموزش نمیدهیم. و، میدانید، احتمالاً همه ما دیدهایم که ChatGPT چه نام آن را “توهم” بگذاریم، یا اینکه چیزهایی را اختراع میکند اگر به آن دقیقا دستور درست را ندهید، ممکن است اطلاعاتی را ارائه دهد که کمی نادرست باشد.
و اگر شما به اندازه کافی آموزش ندیده باشید تا این را متوجه شوید، ممکن است نتوانید آن را تشخیص دهید. و بنابراین، مگر اینکه بسیار دقیق باشید، مانند استفاده از ابزارهایی مانند GitHub Copilot برای کمک به کدنویسی، ممکن است کدهای دسترسپذیر دریافت نکنید. به عنوان مثال، ممکن است از divها به جای دکمهها استفاده کند زیرا بسیاری از وبسایتها از divها به جای دکمهها استفاده میکنند. بنابراین فکر میکنم این چالشی است که واقعاً باید در زمینه هوش مصنوعی به آن توجه کنیم.
داک پاپ: در این زمینه ما به آن میگوییم “دادههای بیارزش، خروجی بیارزش.” و در زمینه هوش مصنوعی، فکر میکنم که این اغلب با زمانی مرتبط است که مدلها بر اساس دادههای جانبدارانه یا نادرست آموزش داده میشوند، بنابراین همان دادهها را بهعنوان واقعیت تکرار میکنند.
در ارائه شما اشاره کردید که Copilot بر اساس وبسایتهایی آموزش داده شده است که لزوماً دسترسپذیر نیستند. بنابراین اگر از GitHub Copilot برای ساخت یک وبسایت استفاده کنید، احتمالاً همان خطاها را تکرار خواهد کرد.
و من فقط امیدوار بودم که یک مثال از آن را بگویید، و شما یکی از آنها را ذکر کردید: دکمهها در مقابل divها. میتوانید بهطور سریع توضیح دهید که چرا این تفاوت دارد؟ چرا این نکته مهم است؟
و بنابراین، اینها عناصری هستند که ممکن است یک اسلاید را در یک کاروسل یا اسلایدر تغییر دهند، فرمی را ارسال کنند یا چیزی که میتوانید کلیک کنید تا یک آکاردئون باز و بسته شود. اینها دکمه محسوب میشوند.
و در HTML معنایی، ما از تگ دکمه واقعی استفاده میکنیم. یعنی مثلاً از تگ <button> استفاده میکنیم و کارهای مختلفی میتوان با آن انجام داد. تگهای دکمه میتوانند تمرکز صفحهکلید را دریافت کنند.
اما چون این عناصر معنای معنایی ندارند، نمیتوان با صفحهکلید به آنها دسترسی پیدا کرد و فقط با ماوس کار میکنند.
داک پاپ: خیلی ممنون بابت توضیحاتت. همیشه وقتی با تو درباره این موضوعات صحبت میکنم چیزهای زیادی یاد میگیرم و از اینکه به این موضوع پرداختی، قدردانی میکنم.
یک نکته دیگر که میخواهم دربارهاش صحبت کنم و تو هم به آن اشاره کردی، موارد احتیاطی است—و فکر میکنم بعداً درباره بعضی از چیزهایی که واقعاً خوب کار میکنند صحبت خواهیم کرد—اما یکی از موارد احتیاطی این است که بسیاری از این مدلها ممکن است در خود سوگیریهایی داشته باشند و وقتی متن جایگزین (alt text) تولید میکنند، ممکن است اشتباهاتی رخ دهد.
و حتی لزوماً اشتباهاتی که بر اساس سوگیری موجود در دادههای آموزشیاش باشد، بلکه شاید فقط به این دلیل که درک کاملی از زمینهای که عکس برای آن به اشتراک گذاشته شده ندارد. و احتمالاً مانند اینکه فقط کد تولید نکنید، بلکه آن را ببینید، بفهمید که چه کاری انجام میدهد و آیا از بهترین شیوهها پیروی میکند یا نه، مهم است. همینطور اگر از آن برای نوشتن متن جایگزین (alt text) تصاویر استفاده میکنید، بهتر است که کسی آنها را مرور و بررسی کند.
درسته؟ مثل تمام چیزهایی که گفتی، به نظر میرسد که به این موضوع میرسد که میتوانید از آن استفاده کنید، اما جایگزین کسی نخواهد شد. هنوز هم نیاز است که کسی آن را دوباره بررسی کند.
امبر هاینز: بله، متن جایگزین (alt text) موضوع خیلی جالبی است. پلاگینهای زیادی برای وردپرس وجود دارند که در حال اتصال و تلاش برای تولید خودکار متن جایگزین هستند. در صحبتم به یکی از آنها به نام alttext.ai اشاره کردم که یکی از کارهایی که انجام میدهد و کمی بهتر از برخی دیگر است، این است که به اطلاعاتی که در جزئیات Yoast SEO دارید، ارجاع میدهد. همچنین هنگام تولید alt text به عنوان پست نگاه میکند به جای اینکه فقط تصویر را ارسال کند.
اما متن جایگزین خیلی بستگی به متن دارد. من خیلی از این ابزارها را امتحان کردهام، از جمله همین مورد، و هر بار که آنها را امتحان میکنم و فکر میکنم که در زمان صرفهجویی میکند، در نهایت متوجه میشوم که اشتباه میکند و درست نیست.
و شما فکر میکنید، “خب، اگر کسی بخواهد این را بخرد و نتواند آن را ببیند، باید بداند که کلمات روی تیشرت چه میگویند تا تصمیم بگیرد که میخواهد آن را بپوشد یا نه”، درست است؟
پس اینها چالشهای بزرگی هستند، اما احساس میکنم که در اینجا احتمال پیشرفتهای سریعی وجود دارد که میتواند به صاحبان سایت کمک کند، حتی اگر فقط یک شروع اولیه به آنها بدهد و در طول مسیر نیاز به ویرایش داشته باشند.
داک پاپ :امبر، شما 15 سال است که در زمینه دسترسپذیری فعالیت میکنید. آیا با حضور هوش مصنوعی در این عرصه، وضعیت بهطور اساسی تغییر کرده است؟
امبر هاینز: بله، فکر میکنم که بله. پیشرفتهای زیادی صورت گرفته است. نمیدانم، داک، آیا شما مسابقات سوپربول را دنبال میکنید؟
داک پاپ: نه.
امبر هاینز: نه، خوب. راستش، من هم زیاد به فوتبال علاقه ندارم، اما بخشی از سوپربول را دیدم و یک تبلیغ وجود داشت که واقعاً ارزش پیدا کردن را دارد، برای گوگل. آنها چیزی را به نام “دید هدایتشده” معرفی کردهاند، و اساساً، این تبلیغ از تجربه یا دیدگاه یک مرد نابینا، یا به عبارتی با دید کم، نه کاملاً نابینا، گرفته شده بود.
و او از دوربین گوشیاش برای گرفتن سلفیها استفاده میکرد. و وقتی دوربین را بالا میبرد، به او میگفت که چند چهره وجود دارد. بنابراین، اگر آن را در زاویه صحیح نگه نمیداشت، مثلاً میگفت “هیچ چهرهای در تصویر نیست.” و سپس میتوانست آن را حرکت دهد و دوباره بررسی کند. اما خیلی شیرین بود زیرا از تعداد یک چهره در تصاویر شروع میشود و به دو چهره در تصاویر میرسد. و سپس چیزی که به نظر میرسد ممکن است یک بیمارستان باشد را میبینید. و البته با سه چهره در تصاویر به پایان میرسد.
اما احساس میکنم که در چند سال گذشته، هوش مصنوعی در کل کارهای زیادی برای بهبود تجربه کاربران در وب انجام داده است. میدانم که قبل از وقفه، درباره متن جایگزین صحبت میکردیم. برخی از مدلهای زبانی تولیدی میتوانند خلاصهسازی محتواها را انجام دهند.
یک نسخه از ChatGPT به نام ChatPDF وجود دارد که میتوانید یک فایل PDF را بارگذاری کنید و آن را برای شما خلاصه میکند. این میتواند مفید باشد، زیرا بسیاری از مردم PDFs قابل دسترس نمیسازند، و بنابراین توانایی بارگذاری یک PDF و دریافت توضیح متنی از آنچه در آن است یا اطلاعاتی که در آن وجود دارد میتواند برای کاربران صفحهخوان یا شاید کسی که سطح خواندن پایینتری دارد و با دانش پزشکی پیچیدهتر یا چیزی جزئیتر در آن PDF مشکل دارد، بسیار مفید باشد. این میتواند آن را به سطح خواندن مناسب برای آنها توضیح دهد.
بنابراین، احساس میکنم که هوش مصنوعی در حال انجام کارهای مثبت زیادی است.
داک پاپ: آیا چیزی خاصی در وردپرس دیدهاید که از هوش مصنوعی برای افزایش دسترسپذیری استفاده کند، مثلاً پلاگینی خاص که کاربران بتوانند بررسی کنند یا چندین پلاگین؟
امبر هاینز: راستش، نه. نمیدانم که واقعاً توصیه خاصی برای هوش مصنوعی در زمینه وردپرس دارم یا نه. اما میخواهم بگویم که پلاگین Accessibility Checker ما برخی از آزمایشهای خودکار را انجام میدهد.
امبر هاینز: این پلاگین به طور مستقیم به هوش مصنوعی متصل نیست، اما ما برنامههایی برای برخی از زمینهها داریم که احتمالاً قصد داریم آن را با مدلهای هوش مصنوعی تولیدی که وجود دارند ادغام کنیم تا قوانین آزمایش خود را بهبود بخشیم. اما متأسفانه، پلاگینهای خوب در این زمینه که به شدت توصیه کنم، نمیشناسم. احساس میکنم هنوز در مراحل ابتدایی این حوزه هستیم.
داک پاپ: بله، هنوز در مراحل ابتدایی است. و این ما را به سوال بعدی میبرد: اگر کسی در حال ساختن چنین ابزاری است یا اگر کسی در حال افزودن هوش مصنوعی به وبسایت خود است، بهترین شیوههایی که باید در نظر داشته باشد چیست؟
امبر هاینز: این سوال خوبی است. به طور کلی، مهم است که همیشه دسترسپذیری را در نظر داشته باشید، چه کاری که انجام میدهید.
اگر شما در حال فکر کردن به این هستید که چگونه میتوانید از هوش مصنوعی برای بهبود دسترسپذیری استفاده کنید، به جای تمرکز بر روی نوار ابزارها یا چنین چیزهایی، شاید بهتر باشد به این فکر کنید که آیا روشهایی وجود دارد که ما میتوانیم وبسایتها را به گونهای بسازیم که هوشمندتر باشند و بتوانند برخی از جنبههای سیستمهای کاربران را شناسایی کنند.
برای مثال، ما میتوانیم تشخیص دهیم که آیا کسی تنظیمات حالت رنگ سیستم خود را روی حالت تاریک (Dark Mode) تنظیم کرده است یا نه. و احتمالاً ممکن است وبسایت—البته که CSS وجود دارد که میتوانید وبسایت را برای حالت تاریک کدنویسی کنید—اما ممکن است سناریوهایی وجود داشته باشد که فراتر از کدنویسی CSS، شما از هوش مصنوعی برای تغییر برخی از تجربیات دیگر استفاده کنید.
فکر میکنم باید در این مورد محتاط باشید، زیرا ممکن است این امر منجر به حذف برخی از موارد شود و در جامعه دسترسپذیری بحثهای زیادی درباره این موضوع وجود دارد، مانند توصیههایی که آیا فکر میکنیم ایده خوبی است که بگوییم “آه، میتوانم تشخیص دهم که کسی در حالت تاریک است” یا “میتوانم تشخیص دهم که کسی از صفحهخوان استفاده میکند، میخواهم نسخه سادهتری از وبسایت را به او ارائه دهم.”
مثل این که شاید ایده خوبی نباشد، اما فکر میکنم شاید برخی از ایدههای خلاقانه وجود داشته باشد که مردم بتوانند انجام دهند. داشتن چتباتها میتواند به عنوان یک راهحل موقت بسیار مفید باشد، به شرطی که چتبات به خوبی بر روی محتوای شما آموزش دیده باشد و اطلاعات مناسبی ارائه دهد.
اگر جستجوی خوبی ندارید یا چیزی دیگر در وبسایت شما قابل دسترس نیست، داشتن ابزاری که به کسی اجازه دهد سوالی بپرسد و فوراً پاسخ دریافت کند، به ویژه اگر تیم کوچکی دارید و نمیتوانید انسانی را برای چت کردن 24/7 در دسترس داشته باشید، میتواند کمک زیادی به بهبود دسترسپذیری و راهیابی کاربران به مکانهای مورد نظرشان و دور زدن مشکلاتی که هنوز در حال رفع آنها هستید، کند.
داک پاپ: بله، و اگر مشکلی نیست، میخواهم چند نکته را مطرح کنم که فکر میکنم ممکن است مهم باشد، زیرا اینها به طور کلی برای هر کسی که از هوش مصنوعی استفاده میکند اهمیت دارد، و تصور میکنم که اینجا هم صدق میکند.
شفافیت: فکر میکنم اگر شما یک راهحل هوش مصنوعی در وبسایت خود دارید، باید شفاف باشید. مثلاً، برای چتباتها، به کاربران بگویید که این یک چتبات است و سعی نکنید آنها را فریب دهید که فکر کنند…
امبر هاینز: این انسانی نیست.
داک پاپ: درست است، انسانی نیست، میدانید. اما فقط باید شفاف باشید. به این معنی که، در بسیاری از موارد، این میتواند به این صورت باشد که این متن توسط هوش مصنوعی تولید شده است، حتی اگر این متن در یک پست یا توضیح جایگزین باشد، یا اگر از هوش مصنوعی تولید تصویر استفاده میکنید—فکر میکنم که همیشه مهم است که شفاف باشید که این کار توسط انسان انجام نشده است.
و به همین ترتیب، باید مسئولیتپذیری را در نظر داشته باشید. مسئولیتپذیری به این معنی است که اگر شما از هوش مصنوعی به عنوان بخشی از راهحل خود استفاده میکنید، مانند چتبات، باید تأیید کنید که اگر چتبات چیزی اشتباه گفت، هنوز آمادهاید که آن را پشتیبانی کنید یا هر چیز دیگری.
مثل این که شما اطلاعات نادرست به مردم نمیدهید، یا اگر اطلاعات نادرستی دادید، امیدوارید که بگویید، “خوب، چتبات ما این را گفت، بنابراین باید این تخفیف را به شما بدهیم.”
فکر میکنم که مسئولیتپذیری چیزی است که برخی از افراد ممکن است در هنگام استفاده از هوش مصنوعی فراموش کنند. مثل این که فقط فکر کنند، “آه، این هوش مصنوعی است، پس واضح است که گاهی اوقات اشتباه میکند و مردم باید این را بپذیرند.” اما اگر شما این ابزار را پیادهسازی میکنید…
امبر هاینز: بله، اخیراً یک پرونده قضائی در مورد همین موضوع دیدم که در آن، چتبات یک شرکت به کسی گفت که میتواند بازپرداخت کامل دریافت کند. و آنها گفتند، “خوب، شرایط خدمات ما میگوید که این امکانپذیر نیست”، و دادگاه گفت “اهمیتی ندارد. چتبات نماینده شماست و به عنوان کسبوکار شما عمل میکند، و بنابراین مشتری حق دارد انتظار داشته باشد که اطلاعات صحیحی از چتبات دریافت کند.”
پس فکر میکنم اگر از این ابزارها استفاده میکنید، باید واقعاً آگاه باشید که ممکن است چه عواقبی برای کسبوکار شما داشته باشد.
داک پاپ: بله، و آخرین نکتهای که میخواستم مطرح کنم، ورودی کاربران است.
همیشه مهم است که ورودی کاربران را داشته باشید. به کاربران خود گوش کنید، ببینید که چطور از تجربه استفاده میکنند و این تجربه برای آنها چطور پیش میرود. من دیدهام که برخی از افرادی که از ابزارهای هوش مصنوعی استفاده میکنند، از نحوه تفسیر کاربران از آن ابزارها ناراضی هستند، به جای اینکه به بازخورد کاربران گوش دهند و بپذیرند که ممکن است این ابزار به درستی آن چیزی را که کاربران میخواهند، ارائه ندهد.
بنابراین این سه مورد، شفافیت، مسئولیتپذیری، و گوش دادن به کاربران، برای هر کسبوکاری مهم هستند، اما برای کسانی که از این ابزارهای هوش مصنوعی استفاده میکنند، اهمیت ویژهای دارند.
امبر هیندز: به نظرم در همین راستا، خیلی مهمه که با مشتریان واقعیتون صحبت کنید، اما فراموش نکنید که افراد دارای معلولیت رو هم در نظر بگیرید. تقریباً از هر شش نفر در جهان، و از هر پنج بزرگسال در آمریکا، یک نفر دارای معلولیت هست.
این افراد کاربران دائمی وبسایتها هستند، حتی بیشتر از اون چیزی که فکر میکنیم. بنابراین باید مطمئن بشیم که هر چیزی که طراحی میکنیم برای اونها هم قابل استفاده باشه، نه فقط برای افرادی که بهطور معمول از ماوس و کیبورد استفاده میکنند
داک پاپ: دقیقاً. در همین راستا، آیا چیزی خارج از دنیای وردپرس هست که در زمینه استفاده از هوش مصنوعی برای فراگیرتر کردن سایتها استفاده میشه و شما دوست دارید اون رو در فضای وردپرس هم ببینید؟ چیزی که فکر میکنید «این راهحل اینجا جواب میده، باید اون رو هم در وردپرس پیاده کنیم.»
امبر هندس: من یک چیزی که دیدم، و لینکش رو هم میفرستم تا در یادداشتهای برنامه قرار بدید، این بود که در ژانویه، دانشگاه ایالتی اوهایو، در اخبارشون صحبت کردند در مورد برخی از محققانی که در دانشگاه ایالتی اوهایو در حال کار بر روی استفاده از هوش مصنوعی برای ایجاد عوامل (ایجنتها) هستند که میتوانند فرآیندهای پیچیده چند مرحلهای را برای مردم انجام دهند.
مثلاً، اگر بخواهم به وردکمپ اروپا پرواز کنم، و میدانیم که چالشهای زیادی در زمینه رزرو بلیط هواپیما وجود دارد، داشتن یک عامل که بتوان با صدا کنترل کرد، میتواند مفید باشد. ما در حال حاضر چیزهای بسیار ابتدایی داریم، مثلاً میتوانیم بگوییم، “هی الکسا، برای من شوینده لباس بیشتر سفارش بده.” و او این کار را انجام میدهد.
اما اگر بتوانیم کارهای پیچیدهتری انجام دهیم، به عنوان مثال، بگوییم، “من نیاز به رزرو سفر به ایتالیا در ماه ژوئن برای وردکمپ اروپا دارم”، این عامل میداند که تاریخها چه زمانی هستند، بلیطها را جستجو میکند، قیمتها را به من میگوید و سپس، “اوکی، بله” را بگوید، و بعد فرمها را پر کند، اطلاعات کارت اعتباری من را وارد کند و همه چیز را به طور خودکار برای من انجام دهد.
امبر هندس: من فکر میکنم که این موضوع واقعاً جالب است و میتواند به خوبی در دنیای وردپرس پیادهسازی شود. ابزارهایی که بتوانند این فرآیندهای پیچیده را برای مردم خودکار کنند.
و به راستیت، حتی افرادی که به طور معمول هم توانایی دارند، از این ابزارها استفاده خواهند کرد، زیرا خوب است که نیازی به پر کردن، مثلاً، هشت مرحله مختلف برای رزرو بلیط هواپیما یا هر چیز دیگری نباشد.
داک پاپ: بله، همانطور که در دنیای واقعی صادق است، در وبسایتها نیز، دسترسیپذیری برای همه بهتر است. نه تنها برای گروههای خاصی از افراد، بلکه وقتی وبسایتها دسترسیپذیرتر هستند، همه از آن بهرهمند میشویم.
با این نکته، به یک وقفه نهایی میرویم. و وقتی برمیگردیم، گفتوگوی خود با امبر هندس در مورد هوش مصنوعی و دسترسیپذیری را به پایان خواهیم رساند.
پس با ما بمانید و بعد از این وقفه کوتاه، با ما باشید.
میدواریم که در این زمان از سال آینده، نمونههای زیادی از کارهای جالب داشته باشیم، اما همانطور که گفتیم، همیشه راهحلهای فوری وجود ندارد و مهم است که بتوانید مشکلات دسترسی را بررسی کنید. مطمئناً یک ابزار وجود ندارد که به طور خودکار تمام مشکلات ممکن را بررسی کند. اما میدانم که آمبر، شما پلاگین Accessibility Checker را دارید.
میتوانید کمی در مورد این پلاگین و نحوه عملکرد آن توضیح دهید؟
آمبر هینز: بله، پلاگین ما متنباز است و نسخه رایگانی که میتوانید از WordPress.org دریافت کنید و همچنین نسخههای پولی دارد. این پلاگین به شما این امکان را میدهد که صفحات پیشنویس را حتی قبل از انتشارشان یا محتوای منتشرشده را بررسی کنید. پلاگین این صفحات را اسکن کرده و به شما گزارش میدهد که مشکلاتی مانند لینکهایی با متن نامعنا یا تصاویری که متن جایگزین ندارند، یا استفاده نادرست از عناوین، یا لینک به فایلهای صوتی بدون متن رونویسی وجود دارد.
این پلاگین مشکلات دسترسی رایج را شناسایی کرده و گزارش آن را مستقیماً در داشبورد وردپرس نمایش میدهد. هدف ما این است که ایجاد وبسایتهای دسترسپذیر را برای تولیدکنندگان محتوا آسانتر کنیم و آنها را در حین استفاده از پلاگین با اصول دسترسی آشنا کنیم.
آمبر هینز: بله، پلاگین ما متنباز است و نسخه رایگانی که میتوانید از WordPress.org دریافت کنید و همچنین نسخههای پولی دارد. این پلاگین به شما این امکان را میدهد که صفحات پیشنویس را حتی قبل از انتشارشان یا محتوای منتشرشده را بررسی کنید. پلاگین این صفحات را اسکن کرده و به شما گزارش میدهد که مشکلاتی مانند لینکهایی با متن نامعنا یا تصاویری که متن جایگزین ندارند، یا استفاده نادرست از عناوین، یا لینک به فایلهای صوتی بدون متن رونویسی وجود دارد.
این پلاگین مشکلات دسترسی رایج را شناسایی کرده و گزارش آن را مستقیماً در داشبورد وردپرس نمایش میدهد. هدف ما این است که ایجاد وبسایتهای دسترسپذیر را برای تولیدکنندگان محتوا آسانتر کنیم و آنها را در حین استفاده از پلاگین با اصول دسترسی آشنا کنیم.
داک پاپ: و مردم میتوانند پلاگین Accessibility Checker را از کجا پیدا کنند؟
آمبر هینز: بله، علاوه بر WordPress.org، اگر به وبسایت ما به آدرس equalizedigital.com مراجعه کنید، تمام اطلاعات مربوط به پلاگین را پیدا خواهید کرد و میتوانید نسخه رایگان آن را از وبسایت ما دانلود کنید.
داک پاپ: و در همین راستا، مردم میتوانند بیشتر در مورد پروژههای آنلاین شما اطلاعات کسب کنند؟
آمبر هینز: بله، خارج از equalizedigital.com، معمولاً میتوانید من را در توییتر یا ایکس پیدا کنید، با نام کاربری @heyamberhines. گاهی اوقات هم در لینکدین و مستودون فعال هستم، اما اینها بهترین مکانها برای پیدا کردن من هستند
داک پاپ: خب، خیلی ممنون از اینکه امروز با ما بودید، آمبر. واقعاً از شما سپاسگزارم.
آمبر هینز: از دعوت شما ممنونم. خیلی خوش گذشت.